Manifesteren door te schrijven.

Afgelopen week heb ik in quarantaine gezeten omdat mijn man en ik allebei waren besmet met het coronavirus. Hierdoor heb veel tijd gehad om naar youtube te kijken, tussen het slapen en hoesten door dan. Ik kwam veel video’s van scripting tegen dat is het manifesteren doormidden van schrijven, dit vind ik erg interessant en ben er wat dieper in gedoken.

Wat is manifesteren?

Allereerst wil ik jullie uitleggen wat manifesteren is. Manifesteren is het tastbaar maken van een gedachte of visualisatie. Althans dat is de definitie van de wet van aantrekking, de echte definitie is; “ma·ni·fes·te·ren (manifesteerde, heeft gemanifesteerd)1openbaren, bekendmaken2een betoging houden3zich manifesteren zijn aanwezigheid laten blijken”

Voorbeeld; je visualiseert dat je op een wit strand rond loopt met een zee die zo blauw is als de hemel. Je voelt in gedachten echt de zand tussen je voeten en de zon op je huid, en je wordt er blij van.
Deze visualisatie doe je een keer per dag. Tot dat je een prijs wint; een reis naar een tropisch eiland met witte stranden en een blauwe zee. Je manifestatie is uit gekomen, je heb iets tastbaar gemaakt waar je je focus op hebt gelegd.

Over manifesteren is een heleboel te vertellen en dat ga ik ook nog wel doen, maar niet in deze blog; deze blog gaat over manifesteren doormidden van schrijven.

Waarom manifesteren door te schrijven?

Als je wilt gaan manifesteren maakt het niet uit welke vorm van manifesteren je kies het is helemaal aan jou en wat er bij jou past, ik vind dit een fijne manier, maar ik kan me voorstellen dat jij dit helemaal niet fijn vind en dat je liever visualiseert of een visioen bord maakt wel wil ik even erbij zeggen dat je naast visualiseren het makkelijker maakt als je daarnaast ook een vision bord of dagboek bijhoud omdat je het dan zichtbaar hebt en niet alleen in je gedachten ziet.

Ik vind dit een fijne manier omdat je dan echt even de tijd neemt om te gaan zitten en je dromen wat te ordenen. In mijn gedachten (wat al een warboel is) zijn dromen vaak flarden van gedachten die in mij opkomen, waar vaak geen orde in zit en ik vaak door de dromen de wolken niet meer zie. Door het op te schrijven krijg ik een duidelijk beeld van wat mijn dromen zijn. Er is trouwens een verschil tussen dromen en doelen; dromen daar zit geen tijdsbestek aan en kunnen zo groot zijn als je maar kunt bedenken. Doelen daar zit vaak wel een tijdsbestek aan en vaak maak je je doelen haalbaar.

Hoe kun je manifesteren door te schrijven?

Manifesteren door te schrijven of schrijven zoals ik het vanaf nu ga noemen, doe je in de ochtend, ideaal als je net wakker bent. Dit omdat je dan nog in je alfa hersengolven (de hersengolven die je hebt als je slaapt) zit en deze hersengolven is je onderbewuste vatbaarder voor de dingen die je opschrijft en zit je ego (dat stemmetje in je hoofd die zegt dat het allemaal onzin is) nog niet in de weg.

Wat heb je nodig om te manifesteren door te schrijven?

Eigenlijk heb je niet zoveel nodig; een notitieboekje een pen en je fantasie dat is alles wat je nodig hebt. Het hoeft niet een duur notitieboekje te zijn een schriftje is al goed, let wel op dat je het schriftje of boekje alleen voor het schrijven gebruikt en niet voor ook nog andere zaken.

Voor in het schriftje schrijf ik altijd “ik ben zo blij dat alles wat ik in dit schriftje/boekje heb opgeschreven is uitgekomen” en voor dat ik ga schrijven lees ik dit om in de goede miniset te komen.
Voor dat je gaat schrijven zoek je een rustig plekje waar je niet gestoord wordt en probeer je je gedachten te kalmeren door 3 keer diep in te ademen door je neus en uit te ademen door je mond. Dan ga je naar je gevoel en probeer te visualiseren wat je wilt manifesteren en voel hoe het aanvoelt als je dat wat je wilt manifesteren is uit gekomen, dit is heel belangrijk want door je gevoel er in te zetten krijgt je manifestatie meer kracht.Als je daar klaar mee bent dan begin je met schrijven.

Verschillende manieren om te manifesteren door te schrijven

Er zijn verschillende manieren om te schrijven: 1. Een lijst met je dromen
2. Een perfecte dag beschreven
3.Een brief aan het universum
4. Of gewoon maar schrijven en kijken wat

er uit komt.

Een lijst met je dromen.

Op deze manier heb je niet zo veel tijd nodig en kun je op drukke ochtenden toch nog schrijven.
Het is niet de ideale manier om te doen omdat je je gevoel er niet goed kan inleggen, maar met een beetje inlevingsvermogen vermogen kom je wel een heel eind. Het is zoals je zegt wat kort door de bocht, maar voor de drukke ochtenden is het prima.

Maar wat nou als je alleen maar drukke ochtenden hebt? Daar heb ik een blog over geschreven klik hier als je er benieuwd naar bent.

Een perfecte dag beschrijven

Deze manier van schrijven vind ik persoonlijk erg prettig. Hier schrijf je over een dag uit je toekomstige leven waarin alles wat je wil manifesteren is uit gekomen. Deze dag beschrijf je dus alsof het al gebeurd is. Met deze techniek heb je wel even de tijd nodig, maar je kunt hier in zo veel meer gevoel in kwijt. Als je deze dag dan weer terug leest dan kun je het gevoel dat je erbij krijgt makkelijker terug voelen. Probeer hierbij wel zo volledig mogelijk te zijn en niet in vaagheden te komen als;” ik krijg geld van mijn baas” daarmee bedoelde dat je een opslag krijgt van 100 euro per maand, dan is geld is veel te vaag want 2 euro is ook geld en 0,50 cent ook. Je zou dan beter die zin kunnen veranderen in “ik ben zo blij dat ik 100 euro per maand opslag heb gekregen, want nu kunnen ik en de kinderen naar de dierentuin en kan ik elke maand wat geld opzij zetten voor de vakantie” Droom groot the sky is the limit.

Een brief aan het universum

Dit vind ik ook een leuke manier om te schrijven. In deze brief bedank je het universum voor de manifestaties die je hebt gekregen, ook al heb je ze nog niet. Doordat je je al dankbaar bent voor de dingen die je gaat krijgen sent je de positieve trillingen uit en geef je aan dat je open staat voor de manifestaties. Lees deze brief elke dag hardop (of in je hoofd) vlak voor het slapen gaan, als je de brief leest voel dan ook de positieve trillingen (blijdschap, liefde, overvloed). Doordat je deze brief leest voor het slapen gaan heeft de brief alle tijd om te nestelen in je onderbewustzijn. (Slapen en alfa hersengolven)

Schrijven wat er in je op komt.

Dit is een niet zo effectieve manier. Door dat je geen structuur in het schrijven brengt kan de chaos ook op het papier komen en als je het dan nog een keer door leest dan is het heel erg moeilijk om eruit te halen wat nou eigenlijk je droom was/is en wat het gevoel erbij was/is.

Om jullie te helpen met structuur te brengen in het schrijven heb ik een paar werkbladen voor jullie gemaakt. Hierin beschrijf ik wat ik doe en welke structuur er in mijn schrijven zit. Ik ben er vanuit gegaan dat je een perfecte dag wilt manifesteren. Natuurlijk kan je de volgorde en als je liever een brief schrijft dit aanpassen zoals je het zelf wilt, wat voor jou werkt. Deze werkbladen geven je een rode draad in wat er in je notitieboekje kan staan. Nieuwsgierig? Klik dan hier om ze te downloaden.

Ik heb jullie hulp nodig.

Deze werkbladen zijn mijn eerste creaties die ik heb gemaakt als give away en ik zou graag jullie mening hierover willen weten, schroom niet ik wil jullie eerlijke mening zonder jullie kan ik dit niet perfectioneren.Dit mag je op dit contact formulier naar mij toe sturen.

Conclusie

Manifesteren door te schrijven is een goede manier om te manifesteren, ik vind het prettig om een perfecte dag te beschrijven en het is fijn dat deze gedachten uit mijn hoofd te zetten. Met manifesteren is het ook de bedoeling dat je de intentie zet en dan het vergeet, 1 keer per dag er aan denken als je niet anders kan (zoals ik). Ik vind het al fijn dat ik het uit mijn hoofd kan schrijven.

Liefs ik

Eén reactie op “Manifesteren door te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *