5 tips om het te leren mediteren.

Mediteren is een van de meest bekende technieken om de wet van de aantrekking positief voor je te laten werken. Door je hoofd even helemaal rustig te laten worden kun je je focussen op dat wat je wilt manifesteren. Wat is mediteren nu precies en hoe kun je dat leren? En 5 tips om te leren mediteren.

Wat is mediteren?

Meditatie is een methode om je hoofd even stil te laten zijn. Dit wil niet zeggen dat er geen gedachten meer voorbij kunnen komen. Het helemaal uitzetten van je hoofd gaat niet, maar je gedachtes kun je wel voorbij laten gaan, observeren, en verder niets mee doen. Door op je ademhaling te concentreren kun je je hoofd al wat rustiger maken. Dit kun je overigens altijd in elk moment van de dag doen. Adem 3 keer diep in en langzaam uit en je hoofd is al een stuk kalmer. Vaak doe ik dit op momenten dat er wat van mij word verwacht of als ik iets moet doen wat ik best spannend vind.  

Er zijn verschillende soorten meditaties denk maar aan concentratie meditatie, visualisatie meditatie en tantra meditatie

Concentratie meditatie

Met deze techniek focus je je op een bepaald voorwerp zoals je adem, een kaars of een edelsteen. Je kan je ook focussen op een gevoel van liefde of volledigheid. Doordat je je een tijd lang op iets concentreert wat tijdloos is ga je je ook zo voelen. Ik zelf gebruik deze vorm van meditatie. Vaak als ik moe ben dat concentreer ik mij veelal op een vlam van een kaars (dit wordt ook wel staren genoemd)

Visualisatie-meditatie

Bij visualisatie meditatie probeer je je het gene dat je wilt manifesteren voor je te zien en te voelen alsof het er al is. Als je meer wilt weten over manifesteren raad ik aan deze blog te lezen; Manifesteren door te schrijven. Je onderbewuste kan namelijk geen onderscheid maken tussen wat je visualiseert en wat echt is. Hierdoor krijgt je lichaam dezelfde vibraties als bij je visualisatie. Wil je meer weten over vibraties raad ik je aan om mijn deze blog te lezen; Wat is de wet van aantrekking en hoe werkt het?

Ook kun je deze techniek gebruiken om beelden uit je onderbewuste op te roepen. Zo krijg je meer inzicht over jezelf of over je vraagstuk.

Bij deze vorm van meditatie word vaak een meditatie app (meditatie moments of synctuition) of een begeleidende meditatie (te vinden op YouTube of op spotify) gebruikt.

Mantra-meditatie

Bij mantra meditatie herhaal je klanken of affirmaties, bijvoorbeeld ‘Aum’ die vaak in hindoestaanse meditaties word gebruikt. Door het herhalen van klanken of affirmaties komt je hoofd tot rust en her programmeer je je onderbewustzijn. Door bijvoorbeeld de affirmatie “ik ben succesvol” te herhalen ga je je ook succesvol voelen en denkt je onderbewustzijn dat je succesvol bent. Hierdoor trek je succes aan.

Mediteren moet je leren

Meditatie gaat meestal niet de eerste keer meteen goed. Je wordt beter naarmate je het vaker doet. Begin met 5 minuutjes en als dat goed gaat dan doe je er weer 5 minuutjes erbij op. Zo leer je stukje bij beetje langer te mediteren, voor je het weet kun je zo een half uur mediteren.

5 tips om te leren mediteren, voor beginners

  • Gebruik een koptelefoon. Zet een begeleidende meditatie op of meditatie muziek op. Zo kun je de geluiden van je omgeving weg filteren. Met een begeleidende meditatie kun je de begeleidende stem goed volgen.
  • De houding waarin je mediteert maakt niet veel uit. Sommige mensen vinden het fijn om in kleermakerszit te mediteren. Ik zelf geef de voorkeur aan liggend te mediteren. Als je maar comfortabel zit ligt of staat en dat je het een tijdje (een half uur) kunt volhouden.
  • Mediteer elke dag. Hoe vaker je oefent hoe beter je er in wordt en hoe langer je in de meditatie kun blijven. Begin met een kwartiertje en breid het zo langzaam uit als jij het prettig vind.
  • Mediteer op een vaste tijd en op een vaste plek. Zoek een plek en een tijd waar je niet gestoord kun worden. Dit voorkomt dat je meer met de klok bezig bent dan mediteren. Moet je toch ergens op tijd zijn zet dan de wekker, maar als je het zonder kan dat doe dat want de kans is groot dat je dan toch weer op die wekker gaat consenteren.
  • Maak er een gewoonte van. Voor je het weet is het een gewoonte geworden en zit het in je ochtend of avond routine, het is een kwestie van volhouden.

liefs ik.

werkbladen manifesteren door te schrijven

2 reacties op “5 tips om het te leren mediteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *