Hoe werkt de wet van aantrekking?

Ik zit op internet te surfen om te kijken hoe de wet van aantrekking nu eigenlijk werkt. Alleen kan ik niet zo veel hier over vinden. Dat vind ik raar. Er staan op internet duizenden artikelen over hoe je geld kunt manifesteren of de liefde van je leven. Alleen hoe het nu precies werkt daar is bijna niets over te vinden.

Wat is de wet van aantrekking.

Energie en vibraties

De wet van aantrekking werkt op basis van energie en trillingen, alles is energie en alles heeft een bepaalde trilling. Bijvoorbeeld: “paars heeft een andere trilling dan groen zodat wij de kleuren van elkaar kunnen onderscheiden”. Deze trillingen en energie is overal om ons heen.

Gedachten en emoties

Je gedachten en emoties zijn ook energie en trillingen; bijvoorbeeld: “ik heb heel vaak dat als ik heel erg emotioneel ben geweest ik heel erg moe ben. Dat komt omdat het heel veel energie kost om die emoties te uiten”.

Er zijn veel verschillende frequenties van trillingen. De vrolijke en gelukkige gedachten zitten op een hogere frequentie dan de bange en boze gedachten. Hier in dit schema kun je zien op welke frequentie de emoties zitten.

Hoe werkt de wet van aantrekking

De wet van aantrekking werkt echter altijd, net als de wet van de zwaartekracht. Het is er altijd en jij bent altijd bezig met trillingen aantrekken of je nu wil of niet. Dat kun je niet veranderen, wat je wel kunt veranderen is wat je aantrekt door jezelf een hogere frequentie te geven. Het positief denken en het gelukkig voelen helpt je om ook positieve en gelukkige dingen aan te trekken.

Bewuste gedachten en onderbewuste gedachten

Dat zou mooi zijn. Als we dus positief denken en continu gelukkig zijn dan kan ik alles wat ik maar wil manifesteren; Ja dat kan inderdaad. Alleen moet je je wel continu gelukkig voelen en altijd maar positief denken, dat is best wel een uitdaging. Het positief denken dat is nog wel te doen; daar red ik me wel mee. Het gelukkig voelen en zijn is weer heel anders, hier speelt je onderbewuste een grote rol. Daar hebben we niet direct invloed op. Hier is wel wat oefening voor nodig. Er zijn wel wat technieken voor om dat te beïnvloeden. Daar ga ik in een andere blog op in (mediteren, visualiseren en manifesteren door te schrijven). Door het herhalen van positieve affirmaties bijvoorbeeld kun je je onderbewustzijn er van overtuigen dat je bijvoorbeeld heel succesvol bent, waardoor je die trilling gaat uitzenden. Hierdoor krijg je dan je successen en ga je je goed voelen waardoor je weer meer successen krijgt, het is een positieve spiraal omhoog.

In het kort.

De wet van aantrekking werkt met trillingen en frequenties. Positief denken alleen helpt vaak niet alleen omdat je onderbewuste zich er mee gaat bemoeien. Die handelt vaak volgens je oude gedachten patroon. Er zijn technieken om je onderbewuste ervan te overtuigen dat wat je denkt ook echt zo is, zoals positieve affirmaties.

Liefs ik

Werkbladen manifesteren door te schrijven

4 reacties op “Hoe werkt de wet van aantrekking?

  1. Wow, een super interessant artikel. En heel duidelijk geschreven! Zelf geloof ik heel erg in de wet van aantrekkingskracht. Ik ben momenteel ook bezig met het ‘resetten’ van mijn eigen mindset. Dus deze tekst kwam me al bekend voor, maar fijn om het nog eens te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *