Miracle morning ochtend routine

Een paar maanden geleden hebben mijn man en ik besloten om vroeg in de ochtend op te staan. Hier heb ik een blog over gemaakt (vroeg opstaan en de wet van de aantrekking). Nu wilde ik hier wat dieper in duiken en uitleggen waarom een ochtend routine daar heel goed bij past. Wat de voordelen en nadelen zijn en hoe je een ochtend routine maakt. Ik had al wat gehoord over de miracle morning ochtend routine en de 5 am club. Het boek de miracle morning van Hal Elrod ik heb dus gekocht en ben ik dit gaan lezen.

Wat is een ochtend routine?

Een ochtend routine is een aantal handelingen die je elke dag in de ochtend doet. Daar kun je dus denken aan een beauty routine enzo. Bij de miracle morning ochtend routine gaat het om zelfontwikkeling en productiviteit. Dat leg ik uit verder in de blog.

De ochtend is het beste gedeelte van de dag. Je bent energiek en je hersenen zitten nog in de theta hersen golven, dit zijn de hersen golven waar je onderbewuste als het ware een soort van spons is. Ons onderbewustzijn is het gedeelte dat de manifestaties worden verwerkt. Dit werkt de hele dag door en daar heb jij dan weer profijt van.

THETA hersengolven zijn het onderbewustzijn.
Van ongeveer 4Hz tot 8Hz, is Thèta aanwezig in het dromen van slaap en biedt de ervaring van diepe meditatie wanneer u mediteert.
Thèta bevat ook het magazijn van creatieve inspiratie en is waar je vaak je spirituele verbinding hebt. Thèta biedt de piek in de piekervaring. (bron brein & welzijn)

Waarom een ochtend routine?

S’ochtends is je geest het meest productief dus kun je hier het beste gebruik van maken. Ook is de vibratie van een lichaam die net is opgestaan nog in de theta vorm. Dat is de vibratie waar je onderbewuste het meest toegankelijk is voor om je automatische gedachten (onderbewustzijn) te herschrijven. Als je dan positieve gedachten in je onderbewuste plant en je herhaald dit meerdere keren dan is de kans groter dat het blijft hangen. Hoe en wat is een heel ander verhaal en hier ga ik nog een blog over schrijven.

Wat is de miracle morning?

Onlangs ben ik het boek van de miracle morning ontdekt en ik ben erg enthousiast. De miracle morning is eigenlijk een ochtend routine waar je je zelfontwikkeling in het eerste uur voorop stelt. Je staat vroeg op. Ik om 6:00 maar de meeste mensen staan om 5:00 al op, om in alle rust te beginnen aan de dag. Bij de miracle morning ochtend routine maak je gebruik van SAVERS, wat dat zijn leg ik later uit. Alle letters staan voor een onderdeel van je routine. Die duurt 10 minuten, dat is samen 1 uur. Het tweede uur van die ochtend gebruik je voor productiviteit. Ik gebruik het tweede uur voor het schrijven van de blogs en andere zakelijke dingen.

Wat zijn S.A.V.E.R.S.

Bij de miracle morning maak je gebruik van Savers en savers is een afkorting van Silence, stil zijn. Dit kan een meditatie, of een gebed zijn maar ook gewoon stil zitten op de bank even zijn. Affirmaties, dit zijn kleine positieve zinnetjes die meestal beginnen met ik ben …. zoals ik ben succesvol, ik ben het waard …. deze zinnetjes zeg je hard op of in je zelf een paar keer op. Visualisatie door naar je visionbord of op je tablet op pinterest te kijken. Als je een grote verbeeldingskracht heb kun je het ook voor je zien. Exercise beweging, je kunt hierbij denken aan naar de sportschool gaan, maar een wandeling is ook goed. Het moet geen moeten reactie bij je te weeg brengen. Reading lezen, door te lezen school je jezelf. Het beste kun je hiervoor dan ook zelfhulp boeken gaan lezen, maar als je wat anders wilt lezen is dat ook goed hoor. Scripten, schrijven hier heb ik al eens over geschreven manifesteren door te schrijven. Door dit elke dag te doen ga je je beter voelen en succesvoller voelen waardoor je je weer in jezelf gaat geloven en dingen beter kunt manifesteren.

Mijn miracle morning ochtend routine

Mijn ochtend routine begint om 6:00 dan sta ik op en maak ik het bed op. Als ik daarmee klaar ben was ik mij en ga ik naar beneden om op de bank 10 minuten te mediteren. Na de meditatie ga ik met Kaja wandelen. Kaja is al oud dus dat is ook een wandeling van 10 minuten. Als ik daarmee klaar ben ga ik ook weer 10 minuten schrijven in mijn dankbaarheid boekje en mijn manifesteer boekje. Dan stap ik onder de douch en zet ik ik ben affirmaties op te vinden op de Nederlandse site van de miacle morning of op spotify, dat is wat ik gebruik. Na de douche ga ik naar mijn visionbord en kijk er ook weer 10 minuten naar. Ik probeer het dan echt voor me te zien. Na de visualisatie probeer ik 10 minuten te lezen, dit is voor mij wel een prestatie omdat ik met mijn ADD niet de concentratie kan opbrengen om te lezen. Het gaat steeds beter (de aanhouder wint) meestal ben ik tegen 7:30 klaar en ga ik ontbijten.

Je kan je ochtend routine naar eigen wijze aanpassen. Doe wat goed voor jou voelt, maar probeer elk onderdeel 10 minuten te doen zo ben je ongeveer een uur bezig. Voor het bewegen hoef je niet perse te wandelen je kan ook naar de sportschool of yoga gaan doen, het is maar net wat je leuk vind. Wel is het belangrijk om vroeg uit bed te gaan, zo begin je in alle rust en heb je tijd om die dingen te doen die zo belangrijk zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een ochtend routine?

Voordelen.
Goed begin van de dag.

Doordat je vroeg opstaat en dat iedereen nog slaapt kun je rustig wakker worden. Dan hoef je je niet meteen druk te maken over de dingen waar je stress van krijgt. Zo begin je je dag goed en rustig.

Meer tijd om dingen af te maken.

Doordat je vroeger opstaat heb je ook meer tijd om de dingen te doen die belangrijk voor je zijn zoals de taakjes waar je anders niet aan toe komt. Nu hoor ik je al denken “maar s’avonds ga je ook eerder naar bed dus eigenlijk heb je niet meer tijd dan anders?” die vraag heb ik mij ook gesteld, maar wat doen we eigenlijk s’avonds? Ik zit op de bank televisie te kijken (niet echt productief dacht ik zo). Dus misschien heb je niet meer uren in de dag, maar wel meer productieve uren.

Positief gevoel de hele dag

Door dat je rustig opstart geeft dat door de hele dag een positief gevoel. Het gevoel dat je de hele wereld aan kan.

Meer energie

Het klinkt misschien gek maar door vroeger op te staan krijg je meer energie. Echt ik weet niet hoe maar het is echt zo. Je krijgt in principe net zo veel slaap want je gaat vroeger naar bed, maar ik sta s’ochtends zo veel beter op met zo veel energie en zin in de dag.

Je voelt je goed over jezelf, want je heb voor 8:00 al heel veel bereikt. Dit gevoel werkt de hele dag door en ik vind het geweldig.

Nadelen (die eigenlijk geen nadelen zijn)

Vroeg opstaan

Ja dat was bij mij wel even een dingetje. Ik ben een echte slaapkop, ik kan zo in slaap vallen en dan om 10:00 weer wakker worden echt geen probleem. Met de miracle morning techniek heb ik er totaal geen problemen meer mee. Ik kan zelfs als ik een “uitslaap dag” heb gepland niet langer dan tot 8:00 in mijn bed liggen.

Vroeg naar bed

Ja als je er vroeg uit gaat, moet je ook eerder naar bed want tot 0:00 op de bank te zitten en dan om 6:00 weer op komt niet echt ten goede van je humeur. Het kan wel als je niet veel slaap nodig hebt maar ik heb toch wel 8 uur slaap nodig. Dus vroeg naar bed. Dit betekend voor mij dat ik geen film meer kijk samen met mijn man. Nu moeten we andere dingen verzinnen om s’avonds te doen. Door dat we nu veel meer met elkaar praten komen we nu veel meer tot elkaar.

Moeilijk om te beginnen

Het begin was echt moeilijk vooral na een dag of 3 dan begon ik me wat vermoeider te worden. Ik heb toen mijn bedtijd wat aan gepast en toen ging het goed. Ook had ik miracle morning nog niet helemaal uit geluisterd (ja ik heb de audio versie). Daar staan tips in om hier mee om te gaan. Ik raad je dan ook aan eerst het boek te lezen of te luisteren voor dat je gaat beginnen. Ook werkt voor mij dat ik eerst een soort plan uit schreef zodat ik helder heb wat ik ging doen

Wat zijn mijn bevindingen?

Ik doe de miracle morning nu 3 dagen en ik merk dat ik meer gedaan krijg. Eerder was de was een taak die bleef liggen of vergeten werd. En nu is het mij gelukt om de gehele was weg te werken. Het huishouden is ook geen favoriet van mij. En het lukt me nu al 3 dagen lang dat het huis netjes is voor 12:00. Dat ik dit kon had ik nooit gedacht, maar ik verbaas me elke keer weer. Ik voel me goed en heb geen moeite meer om uit bed te komen. Ik sta zelfs energiek op. Zelfs zit ik er aan te denken om op 5 uur te staan. Zo heb ik 2 uur extra, 1 uur voor zelfontwikkeling en 1 uur voor zakelijke dingen. Er zijn ook al wat dingen gemanifesteerd. Een meditatie app waar ik vorig jaar een abonnement op had moest ik opgeven, maar ik miste het wel na een tijdje. Nu heb ik het cadeau gekregen van mijn man.

liefs ik

Ben je nieuwschierig geworden naar de miracle morning. Of wil je het boek lezen? hier is de link waar je het boek kunt kopen.

*Dit is een affiliatie link, als u het boek via deze link koopt krijg ik er een percentage van. U betaald de gewone prijs.

12 reacties op “Miracle morning ochtend routine

  1. Wat interessant om te lezen. Ik denk ook echt wel dat zo’n routine effectief is, maar het lijkt mij lastig om hier mee te beginnen. Vooral het vroege opstaan, haha.

  2. Als ik moet werken, gaat mijn wekker altijd om 7:30 af. Soms ben ik voor dat tijdstip wel eens wakker. Tegen 7:45 ontbijt ik. Na 8:00 lees ik een stukje uit de Bijbel. Om 8:20 kijk ik het RTL Ontbijtnieuws. Daarna kleed ik mij om, poets ik mijn tanden, scheer ik me, neem mijn medicatie in. En tegen 9:20 is het tijd, om met de bus richting Gouda te gaan, die om 9:30 voor de deur vertrekt.

  3. Ik probeer ook een ochtend routine te ontwikkelen die bij mij past. Een aantal dingen zijn belangrijk, bijvoorbeeld eerder opstaan dan mijn kids. Hierdoor heb ik nog tijd voor mezelf voordat het druk wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *