Hoe kun je een vision board maken

Het begin van een nieuw jaar dus de voornemens zijn er weer. Ook ik heb elk jaar voornemens en begin het jaar met goede moed, maar naar een week of 2 ben ik ze alweer vergeten of heb ik ze alweer naast me neer gelegd. Dit jaar ben ik ook vast besloten om mijn voornemens en mijn dromen te verwezenlijken, alleen hoe ga ik het dit jaar wel volhouden? Door een vision board te maken.

Een vision board.

Nu heb ik wel eens gehoord van een vision board en na enig onderzoek, want ja hoe pak je zo iets nu aan, bestel ik vol enthousiasme een prikbord met mooie punaises. 2 dagen later wordt hij netjes afgeleverd aan de deur.

Oké ik heb nu mijn prikbord maar wat moet ik nu doen? Ik heb in huis geen magazines enzo dus daar kan ik niet mijn plaatjes uit halen, het internet dus. Ja ik zit achter mijn tablet, maar nu weet ik niet wat mijn dromen voor volgend jaar en daarna zijn en ik heb er zo veel waar ik aan wil werken. Waar te beginnen !!!!

Wat is een vision bord?

Een vision board is als het ware een soort mood board maar dan voor je toekomst visie en dromen. Door je dromen visueel te hebben helpt het je om deze doelen en dromen te verwezenlijken. Als je dit bord dan ophangt op een plek waar je het elke dag ziet word je onderbewuste en bewuste elke keer herinnert aan die dromen, zo ben je elke dag positief bezig met je doelen en dromen.

Iemand die een vision board aan het maken is

Waarom een vision board?

Ik heb voor een vision board gekozen omdat dit mij een enorme motivatie geeft om aan je doelen en dromen te werken. Door je dromen letterlijk te visualiseren ben je elke dag op een positieve manier ermee bezig. En natuurlijk heb ik veel plezier in het maken van een vision board. Het is natuurlijk helemaal persoonlijk wat voor jou werkt. Als je niet zo creatief bent en je vind het niet leuk om te knutselen dan is dit misschien niet de manier voor jouw.

Wat heb je nodig om een vision board te maken?

Voorbeeld van een digitale vision board die je op de telefoon kan zetten.

Er zijn 2 manieren om een vision board te maken; een fysieke manier met uitgeknipte plaatjes en versieringen, zoals glitter enzo. En een digitale manier dit is handig voor op je telefoon, ik heb op mijn telefoon als beginscherm een soort van vision board. Dit is de perfecte plaats omdat ik hier elke dag op kijk, maar ik vind knutselen erg leuk dus ik ga voor een fysieke variant.

Ook vind ik het belangrijk dat het weer hergebruikt kan worden, dit geeft minder afval, de dromen die zijn uitgekomen die plak ik in een notitieboekje zodat ik er later op terug kan kijken.

Wat heb je nodig:

– een prikbord. – internet
– een schaar. – een fotobewerkingsprogramma (Canva)
– punaises. – een laptop, desktop of tablet
– eventueel glitter
– afbeeldingen van je dromen

Stap 1: Eerst je dromen helder krijgen.

Ja eerst je dromen helder krijgen dat is best nog wel moeilijk als je hersenen constant aan het werk zijn en van de hak op de tak springen, misschien moet ik dan toch eerst gaan mediteren om mijn gedachten stil te krijgen. Ik ga op bed zitten en begin met de meditatie.
Na de meditatie zijn mijn gedachten weer kalm en kan ik beter voelen waar ik heen wil dit jaar. De een naar de andere droom komt in mij op, ik ga dan echt op mijn intuïtie af, waar voel ik een definitieve ja op.

Stap 2: laat die creativiteit maar komen.

Nu kom ik bij het leuke gedeelte, knippen en plakken!!! Dit vind ik leuk en begin dan ook enthousiast met afbeeldingen en leuke teksten zoeken op internet. Mijn dochter komt bij mij zitten en vraagt belangstellend “mama wat ben jij aan het doen?” Ik leg haar uit wat ik aan het doen ben en mij dochter wil ook een eigen vision bord maken. Daar zitten we dan aan de keuken tafel met z’n tweeën te knippen en te plakken.

Stap 3: collage maken

Ik ben klaar met knippen en plakken en dan is het tijd voor het opprikken van de creaties en er een mooie collage van te maken. Ik ben hier dan niet zo goed in, maar ik heb mijn best gedaan en het mooie van een prikbord is dat je het nog kan veranderen. Ook hoeft niet alle ruimte gevuld te zijn want er komen altijd weer nieuwe dromen bij.

Stap 5: zoek een mooi plaatsje voor je vision board.

Het beste kun je je vision board ergens ophangen waar je elke dag voorbij komt. Het liefst ergens dat je het kan zien als je je ogen s’morgens open doet. Ik heb er een mooi plekje voor gemaakt vlak naast mijn bed, het is dan ook letterlijk het eerste wat ik zie.

Het resultaat

Het vision board van kim wekdam 2021

Tadaa hier is het resultaat van mijn vision board.

Ik heb met veel plezier aan mijn vision board gewerkt, vond het ook erg gezellig dat mijn dochter met me mee deed. Aan het einde van het jaar zal ik een laten weten wat er uit is gekomen en wat er nog uit moet komen.

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om dit ook te gaan maken en ik vind het leuk om jullie creaties te zien. Als je het ook leuk vind om ze aan mij te showen tag mij dan onder je foto van jouw vision board op instagram (@kwekdam) ik ben benieuwd.

Liefs ik

Werkbladen manifesteren door te schrijven

Nieuwsbrief

9 reacties op “Hoe kun je een vision board maken

  1. ik heb wel eens een moodboard gemaakt en daar heb ik ook wel wat aan gehad: het maakt duidelijk waar je aan moet werken. Maar dan moet het werken ook gebeuren! Dus ik hing hem op als stok-achter-de-deur Achteraf denk ik: zonder was het ook wel gegaan, maar ja dat moet je dan toch eerst ervaren!

  2. Wat leuk! Ik vind het altijd leuk om dit soort dingen te maken, maar doe het liever iets tastbaarder dan met plaatjes. Dus ook met concrete doelen uitgeschreven, quotes en dat alles dan wel weer in een leuk jasje. Ik gebruik sinds kort Notion, waar je dit soort dingen ook kunt doen, en ben helemaal fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *